professionele gehoorbescherming


Professionele gehoorbescherming bestellen bij Earsafety Sound Protection

Ben je op zoek naar professionele gehoorbescherming, ook wel otoplastieken genoemd, voor bedrijfsmatig gebruik? Voor bijvoorbeeld werkzaamheden in de bouw, productie of de voedingsmiddelenindustrie? Dan ben je bij ons volledig aan het juiste adres. Wij bieden namelijk professionele oordoppen op maat aan van de allerhoogste kwaliteit. De oprichter en eigenaar van ons bedrijf heeft in het verleden gehoorschade opgelopen vanwege slecht werkende gehoorbescherming en is destijds een zoektocht gestart naar de allerbeste kwaliteit oto plastieken om dit bij anderen te voorkomen. De opgedane kennis is in samenwerking met een speciaal laboratorium verwerkt in de allerbeste kwaliteit otoplastieken. Onze producten voldoen aan alle actuele veiligheidseisen. Naast het leveren van professionele gehoorbescherming geven wij trouwens ook gratis advies om te kijken wat het best bij jou en je medewerkers past. Lees daarom snel verder om meer te leren over gehoorbescherming professioneel of neem gerust contact op voor meer informatie.

Welke 3 soorten gehoorbescherming zijn er?

Er zijn in de basis drie soorten gehoorbescherming. Otoplastieken, oorkappen en oorpluggen. Van oudsher werden er oorkappen gebruikt. Oorpluggen gebruiken mensen wanneer ze heel kort in hard geluid moeten staan. Beide typen gehoorbescherming zijn tegenwoordig niet meer toereikend. Oorkappen veroorzaken bijvoorbeeld verhitting bij de oren en je bent te geïsoleerd van je omgeving. Hiermee bedoelen we dat wanneer iemand je waarschuwt, in verband met gevaar op de werkvloer, je dit niet meekrijgt. Oorpluggen worden daarentegen vaak niet goed in de gehoorgang geplaatst waardoor er alsnog gehoorschade op kan treden bij het dragen ervan. De beste en meest professionele gehoorbescherming is daarom het dragen van otoplastieken. Deze werk oordoppen op maat zijn volledig aangepast aan de gehoorgang van ieder individu en worden afgestemd op de demping die noodzakelijk is voor het type werkplek. Hierdoor ben je goed beschermd, maar kan je bijvoorbeeld je collega’s nog verstaan.Beste gehoorbescherming bestellen bij Earsafety Sound Protection

De beste professionele oordoppen op maat vind je bij Earsafety Sound Protection. Wij houden namelijk alle actuele trends en ontwikkelingen in de gaten en staan in nauw contact met onze klanten. Al deze informatie verwerken we continu in het ontwerp voor de beste professionele gehoorbescherming. We laten deze ontwikkelen in een speciaal laboratorium. Bij ons heb je daarmee de zekerheid dat je over professionele gehoorbescherming beschikt welke volledig voldoet aan alle actuele veiligheidseisen. Naast dat wij otoplastieken aanbieden van zeer hoogwaardige kwaliteit, weten wij door onze jarenlange kennis en ervaring exact welk type otoplastiek past bij welke situatie. Voor bijvoorbeeld werkzaamheden in de metaalindustrie heb je namelijk een ander type otoplastieken nodig dan voor timmerwerkzaamheden. Dit heeft allemaal te maken met de mate van decibels en frequenties. Neem voor meer informatie hierover gerust contact met ons op of we komen graag bij je langs om alles aan je toe te lichten.

Otoplastieken aanmeten op locatie

Gehoorbescherming aan laten meten op locatie?? Ook in dit geval zijn voor jou de juiste partij, want we komen altijd bij je langs. Op deze manier hoeven je medewerkers niet ergens naar toe af te reizen en kunnen we bijvoorbeeld veel medewerkers tegelijk aanmeten met professionele oordopjes. Ook voor de wettelijk verplichte jaarlijkse lektest komen we bij je op locatie. Wij houden bij wanneer het weer tijd is voor de lektest en sturen je van tevoren een e-mail wanneer het weer zover is. Tevens houden wij volledig bij welk personeelslid voor het laatst is aangemeten, over welke materialen hij of zij beschikt en wanneer het de laatste keer is geweest dat er een lektest heeft plaatsgevonden. Deze informatie is belangrijk voor wanneer er bijvoorbeeld een inspectie plaatsvindt.

Op de juiste manier omgaan met professionele gehoorbescherming

Otoplastieken kunnen zeker vier jaar lang meegaan mits je goed met het materiaal omgaat. Om dit te bewerkstelligen is het allereerst belangrijk dat medewerkers de professionele gehoorbescherming goed onderhouden en dat er jaarlijks een lektest uitgevoerd wordt. Lektesten is wettelijk verplicht. Het stimuleren van medewerkers om oordoppen te onderhouden, bevorder je bijvoorbeeld door het plaatsen van een speciaal ontworpen Cleaning Station op locatie en het bewust maken van het belang van reinigen door bijvoorbeeld een workshop. Naast reinigingsmiddelen zijn er verschillende soorten accessoires speciaal voor otoplastieken. Hierbij kan je denken aan het op de juiste manier opbergen door middel van een etui of de kans op verlies verminderen door middel van een koord om de nek of een clip.Alles van A tot Z geregeld met onze totaaloplossing

In de vorige alinea heb je kunnen lezen wat je kunt doen om de levensduur van professionele gehoorbescherming te verlengen. Daarnaast is het goed om te weten dat het wettelijk verplicht is om de administratie bij te houden wie voor het laatst is gecontroleerd (lektest) en wie voor het laatst is aangemeten. Om al deze redenen bieden wij een totaaloplossing aan op het gebied van otoplastieken waarin al het bovenstaande is gewaarborgd. Hiermee heb je de zekerheid dat je personeel over het beste materiaal beschikt, volledig beschermd is en dat er aan alle wet- en regelgeving wordt voldaan.

Neem gerust contact op voor advies

Zoals je hebt kunnen lezen, leveren wij professionele gehoorbescherming van de allerhoogste kwaliteit. Daarnaast hebben wij de kennis en ervaring in huis om de professionele gehoorbescherming perfect aan te laten sluiten op elke type situatie en bieden wij een totaaloplossing aan waarmee je de zekerheid hebt dat alles goed geregeld is op het gebied van otoplastieken gehoorbescherming. Wij komen daarom graag persoonlijk met je in contact om onze werkwijze toe te lichten, een afspraak te maken of de kosten voor gehoorbescherming op maat te bespreken.