Oordoppen op maat voor beveiliging en hulpdiensten

Gehoorbescherming voor beveiligers

Als beveiligingsmedewerker maak je vaak lange dagen en ben je constant scherp op alles wat er om je heen gebeurd. Daar sta je dan bij een podium; Luide muziek, overal mensen, hekken die omver worden geduwd en meldingen die van de meldkamer binnenkomen. D…

2 artikelen  





an is communicatie essentieel voor een goede uitvoering van je activiteiten. Een optimale spraakverstaanbaarheid met je collega’s en centrale is hierbij van het grootste belang. Hiervoor zijn de portofoonoordoppen-op-maat de oplossing. Naast op maat gemaakte portfoonoordoppen kunnen wij ook complete portofoonoplossingen bieden. Zoek je een portfoons, een specifiek model portfoonoortje of totale portofoonoplossing, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Gehoorbescherming voor politie, brandweer en hulpdiensten

Politie, brandweer en hulpdiensten rijden vaak met loeiende sirenes. Deze produceren zo’n 100-125 decibel. Dit is veels te hard voor je oren. Zelfs binnenin de cabine.

In de ambulance kan het geluid van de sirene hinderlijk en schadelijk zijn als het in sterke mate doordringt in de ambulance. Te hard geluid en opgelopen gehoorschade kunnen stress verhogend werken.

Als de ambulancemedewerkers hinder ervaren van het geluid van de sirene in de ambulance is het dragen van gehoorbescherming op maat met hoge demping een goede oplossing. Bij de keuze van gehoorbeschermingsmiddelen moet rekening gehouden worden met het draagcomfort van de gehoorbeschermers; de persoonlijke voorkeur van de werknemers en eventuele medische aspecten die een beletsel kunnen vormen voor het gebruik van bepaalde typen gehoorbeschermers. Voor de selectie van gehoorbeschermingsmiddelen is de norm NEN EN458:2004 ‘Gehoorbeschermers -aanbevelingen voor keuze, gebruik, verzorging en onderhoud praktijkrichtlijn’ van toepassing.

Gehoorbescherming is van levensbelang

Gehoorbeschermingsmiddelen dienen het geluidsniveau terug te brengen tot onder 80 dB(a). Het dragen van gehoorbeschermingsmiddelen heeft bij een normaal horende geen effect op het waarnemen van waarschuwingssignalen. Het waarnemen van omgevingsgeluiden kan voor ambulancemedewerkers van levensbelang zijn. Daarom wordt aanbevolen het geluid niet verder te dempen dan tot 70 dB(a). Gehoorbeschermingsmiddelen moeten snel en betrouwbaar kunnen worden ingebracht en uitgedaan en het risico van verkeerd gebruik moet zo klein mogelijk zijn. De Earsafety Max gehoorbescherming op maat zorgt er voor dat het geluid onder de 80dB wordt gereduceerd met optimaal behoud van spraakverstaanbaarheid.