Oordoppen voor tijdens het bouwen en klussen

Veilig bouwen en klussen is belangrijk om ongevallen, vermoeidheid en schade te voorkomen. Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) zijn een must voor iedere DIY-er (Do It Yourself) bouwer en klusser. Hier vind je een aantal essentiele materialen zoals een valhelm, stofmaskers, oorkappen en oordoppen die je daarbij helpen.

13 artikelen  

NoNoise Work oordoppen
Speciaal ontwikkeld voor zwaardere werkzaamheden tijdens het werken en klussen. Gepatenteerd Precisie Geluidsfilter. Siliconenvrij & hypoallergeen. Conversatie blijft goed hoorbaar. Voor veelvuldig gebruik
€ 22,95
 
NoNoise Travel oordoppen
NoNoise Travel Tijdens het reizen per vliegtuig kunnen motoren- en achtergrondgeluiden irriteren. Door de drukveranderingen in het vliegtuig kunnen mensen last krijgen van oorpijn. Door de atmosferische druk op de trommelvliezen te reguleren wordt wordt vliegen een stuk relaxter.Gebruik hiervoor NoNoise travel tijdens het reizen.
€ 19,95
 

NoNoise Sleep oordoppen
NoNoise Sleep. Deze universele slaapoordopjes filteren geluiden zoals snurken en andere achtergrondgeluiden, maar zorgen er voor dat u alarmgeluiden of bijvoorbeeld een huilende baby toch goed hoort.
€ 19,95
 


Gehoorschade door machines

Een goede voorbereiding bij het klussen is essentieel om ongelukken te voorkomen. Jaarlijks krijgen ongeveer 130.000 mensen een ongeluk bij het klussen. Van de ladder vallen, snijwonden, door je rug gaan, iets op je voet laten vallen en op je duim slaan. Maar gehoorschade is iets waar veel mensen niet aan denken. Toch is dit echt een heel belangrijke gevolg van jezelf niet goed beschermen. Gehoorschade kan ook zo gebeuren. Je hoeft maar één keer net verkeerd op een spijker slaan met je hamer en het leed is al geschied. Met als gevolg een harde piep in je oren. Een tik met een hamer op een spijker kan zo hard zijn dat het directe en permanente gehoorschade oplevert. En dan hebben we het nog niet eens over zaagmachine, haakse slijper, betonboor enzovoorts. Al deze apparaten zijn goed voor extreem harde geluiden waarbij je je gehoor snel beschadigd.

Wees verstandig, houd het veilig

Gebruik altijd de juiste bescherming tijdens het klussen zoals een veiligheidsbril, werkhandschoenen, stofmasker tijdens zagen, slopenen en isoleren. En natuurlijk gehoorbescherming bij het timmeren en gebruiken van machines. Hiervoor zijn verschillende oplossingen. Van foampluggen, oorkappen en universele oordoppen tot aan op maat gemaakte oordoppen voor de regelmatige klusser.