Oordoppen op maat voor motorrijden en autosport

Oordoppen voor motorrijden en autosport

Lawaai en windgeruis zijn 2 onderwerpen die deze groep gebruikers maar al te goed kennen. Tijdens het rijden met een snelheid van 100km per uur worden je oren al met ongeveer 94dbA aan geluid belast. Hierin kun je ongeveer 15 minuten in rijden zonder gehoorschade op te lopen. Bij hogere snelheden vermindert deze tijd drastisch. Tijdens langere ritten kun je door windgeruis ook minder alert worden, krijg je concentratieverlies en kan vermoeidheid sneller toeslaan. Allemaal zaken die je op de motor of in je cabrio niet moet hebben. Laat staan dat je ook nog eens een flinke gehoorbeschadiging over houdt aan het rijden.

3 artikelen  


Earsafety Motor oordoppen zijn speciaal ontwikkeld voor motorrijders en de autosport. Ze liggen goed diep in je oorschelp zodat je er geen last van hebt tijdens het rijden met een helm en voorkomen gehoorbeschadiging door windgeruis.

Oordoppen versus gebruik onder de helm

Veel motoroordoppen worden aangemeten in hard materiaal. Dit heeft weliswaar als klein voordeel dat de decibels iets meer worden gedempt maar het voelt verre van prettig tijdens het dragen van een helm. Als je ze gebruikt in combinatie met een helm (en laat je die nou net altijd dragen.) worden deze harder in je oren gedrukt, wat zorgt voor een pijnlijke druk op je oren. De Earsafety Motor zijn daarom gemaakt van zacht materiaal voor optimaal draagcomfort.

Geluidsbeleving tijdens het motorrijden

Als je de beleving van het motorrijden wilt behouden maar niet op termijn gehoorschade wilt oplopen is het belang gebruik te maken van de juiste filter technologie. Earsafety heeft hiervoor een specifiek filter voor motorrijden. De Ceramic Filter Technologie in de motoroordoppen zorgt voor een goede en juiste filtering waarbij het geluid van de motor nog hoorbaar is en je de heerlijke beleving van motorijden zult blijven behouden.