Excuses om geen oordoppen te dragen
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je winkelwagen.

14 excuses om geen oordoppen te dragen

Waarom mensen geen oordoppen dragen
11 April 2017

14 excuses om geen oordoppen te dragen

In de loop der tijd heb ik een hele serie excuses gehoord waarom mensen geen oordoppen willen dragen.

De meest gehoorde excuses heb ik hieronder gezet:

 1. Het is niet stoer
 2. Iedereen kan zien dat ik oordoppen draag
 3. Ik hoor geen piep na het stappen
 4. Ik heb geen last van mijn oren
 5. Oordoppen zitten niet prettig
 6. Ik heb al gehoorschade dus het heeft geen zin meer.
 7. Het geluid vervormt als ik oordoppen draag
 8. Oordoppen zijn ondingen!
 9. Ik ga af en toe uit de muziek.
 10. Ik kan niemand meer verstaan als ik oordoppen draag
 11. Met oordoppen klinkt alles dof en gedempt
 12. Mijn oren zijn nog prima in orde.
 13. Ik sta nooit dicht bij de speakers
 14. Op maat gemaakte oordoppen zijn te duur.


1) Het is niet stoer.

De tijd dat oordoppen niet stoer gevonden worden is wel voorbij. Gelukkig zie ik meer en meer mensen die oordopjes dragen.


2) Iedereen kan zien dat ik oordoppen draag.

Als mensen het al zien en reageren is het vaak ‘hey jij draagt oordopjes, waar heb je die gekocht en hoor je me wel goed? Daarop kan ik met veel plezier zeggen dat ik hen zelfs beter versta met oordoppen in dan zonder. Zo zijn ze ontworpen.


3) Ik hoor geen piep na het stappen.

Je hoort weliswaar nu nog geen piep, maar die gaat onherroepelijk komen als je in omgevingen verblijft waar het geluid harder dan 80dbA staat. Maar hiervan kun je mensen vaak niet overtuigen. Ze komen er helaas pas achter als het éénmaal te laat is en de piep en/of overgevoeligheid voor geluid een feit is.


4) Ik heb geen last van mijn oren.

Het kan zijn dat je er nu geen last van hebt maar ook hier geldt, dit gaat echt komen.


5) Oordoppen zitten niet prettig

Als je schuimoordopjes gebruikt kan ik me voorstellen dat ze niet prettig zitten. Gebruik je echter goede universele oordopjes of beter nog, otoplastieken dan verzeker ik je dat dit tot het verleden behoort. Deze zitten erg comfortabel. Je voelt vrijwel niet dat je ze draagt.


6) Ik heb al gehoorschade dus het heeft geen zin meer.

Het gebruik van oordopjes heeft altijd zin, zelfs de goedkope gele schuimpluggen. Op het moment dat je al gehoorschade hebt is het zaak dat je het niet laat verslechteren. Dan is het tijd om op maat gemaakte oordoppen aan te schaffen om erger te voorkomen.


7) De muziek vervormt als ik oordoppen draag

Inmiddels is de techniek zo gevordert dat je de muziek niet meer vervormt. Uiteraard is er kwaliteitsverschil in de diverse soorten en merken. Kijk eens op onze website bij muziekoordoppen. Je zult merken dat zorgen voor een heldere muziekbeleving.


8) Oordoppen zijn ondingen!

Dat is praten tegen dovemansoren. Waar baseer je dit op? Heb je het al eens geprobeerd of wil je er gewoon niet aan beginnen? Niemand kan je overtuigen om ze te gaan dragen. Helaas is dit te groep mensen die het op “the hard way” leren, dat ze het achteraf toch hadden moeten kopen.


9) Ik ga af en toe uit de muziek.

Dat is in ieder geval een goed begin. Echter, ook al geef je je oren af en toe even rust, op feesten en festivals staat de muziek vaak zo hard dat je dan iedere 5 minuten uit de muziek zou moeten gaan. Staat de muziek harder dan 110dbA dan heb je direct een gehoorbeschadiging te pakken en helpt af en toe pauzeren ook niet meer.


10) Ik kan niemand meer verstaan als ik oordoppen draag

Een veel gehoorde reactie. Dit kan het geval zijn bij schuimdopjes en oordopjes zonder of met een slecht filter. Gelukkig zijn al de filters van al onze oordoppen zo ontworpen dat je spraak zelfs beter kan verstaan als je oordoppen draagt.


11) Met oordoppen klinkt alles dof en gedempt

Ook dit is afhankelijk van wat je aanschaft. Maar er zijn zeker oordoppen te vinden waarbij muziek nog wel goed klinkt. Het hoeft dus geen belemmering meer zijn om geen oordoppen te dragen.


12) Mijn oren zijn nog prima in orde.

Dat zou je dan echt moeten laten testen middels een hoortest bij de dokter of audicien. En zelfs al zouden je oren nog in orde zijn dan betekent dat niet persé dat dit zo blijft. Verblijf je daarna nog steeds in gelegenheden waar geluid boven de 80dbA uitkomt, dan ga je later onherroepelijk merken dat je oren alsnog slechter zijn geworden.


13) Ik sta nooit dicht bij de speakers.

Heel verstandig. Dicht bij de speakers staan is sowieso geen goed idee. Maar dit voorkomt niet dat je een gehoorbeschadiging krijgt. Ook al sta je 50 meter verwijdert van de speakers dan nog zul je in verreweg de meeste gevallen bloot staan aan volumes die je gehoor kunnen beschadigen. Als het geluid voor op 105dB staat te knallen kan het achteraan nog best zo’n 98dB zijn. Dat is goed voor een kwartiertje muziekgenot zonder gehoorschade. En hoe lang sta je er? Een uurtje of 4? Misschien wel langer..


14) Op maat gemaakte oordoppen zijn te duur.

Dat kan ik me goed voorstellen. Uiteindelijk is de aanschaf van een set goede otoplastieken best een grote uitgave. Maar het is het meer dan waard. Je krijgt dan ook de beste kwaliteit oordoppen met de langste garantie. Dus je hoeft je dan geen zorgen meer maken over je gehoor.


Je kunt natuurlijk ook eerst gaan voor universele oordopjes. Een paar goede heb je al voor twee tientjes.

Ik ben erg benieuwd waarom jij wel of geen oordoppen draagt.

Draag jij oordoppen? Waarom niet/wel?


Doe mee en reageer op onze facebookblog post facebook.com/Earsafety een duimpje omhoog of een share zou ik natuurlijk waarderen.


Wil jij vrijblijvend telefonisch advies? Neem dan contact met me op. Maar een beller is sneller.


Erwinmuziekoordoppen

neem contact op