Hoormij-scriptieprijs voor beste masterscriptie over tinnitus of hyperacusis - Earsafety Sound Protection Webshop

Hoormij-scriptieprijs voor beste masterscriptie over tinnitus of hyperacusis

Tweejaarlijkse scriptieprijs in voor studenten - 2016
12 April 2017

Stichting Hoormij stelt voor de komende tien jaar een tweejaarlijkse scriptieprijs in voor studenten. Het geldt voor alle faculteiten en hogescholen in Nederland die een masterscriptie hebben geschreven op het gebied van tinnitus (oorsuizen) of hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). De student met de beste scriptie ontvangt een geldbedrag van 2000 euro en een oorkonde.

Stichting Hoormij wil de komende tien jaar tienduizend euro besteden aan het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar tinnitus en hyperacusis in Nederland.


Het doel is ondersteunen en verhoging van zelfredzaamheid

Het gaat uiteindelijk om het geven van gedegen advies aan mensen met tinnitus en hyperacusis. Het doel hierbij is hen te ondersteunen, te versterken en hun zelfredzaamheid te verhogen. Het leren omgaan met en accepteren van tinnitus of hyperacusis is daarbij van levensbelang. Studies over de beleving van sociaalpsychologische- en maatschappelijke aspecten van tinnitus en hyperacusis en ervaringen met diverse soorten hulpverlening, zijn echter schaars.

Inzendtermijn eerste scriptieprijs

De inzendtermijn voor de eerste toekenning van de scriptieprijs eindigt op 30 september 2017. Voor vragen of nadere informatie kun je contact opnemen met de Commissie Tinnitus en Hyperacusis van Stichting Hoormij via telefoonnummer 030 261 76 16 of per e-mail: tinnitus.secretaris@stichtinghoormij.nl


Achtergrond: tinnitus en hyperacusis

Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Je hoort geluid wat er werkelijk niet is zoals een piep, ruis, brom, lage of hoge toon. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland heeft inmiddels een vorm van oorsuizen. Voor veel mensen wordt dat ervaren als een zware last. En als je denkt, dat zijn vaak ouderen, dan heb je het mis! Door toenemend lawaai van met name muziek hebben veel jongeren er inmiddels mee te maken en door stress stijgt ook het aantal mensen met oorsuizen razendsnel. Het is dus zaak dat hier doorlopend aandacht aan blijft worden gegeven. Voorkoming en bewustwording van de oorzaken en gevolgen van tinnitus zijn daarom steeds meer van belang voor mens en maatschappij.


Bron: stichtinghoormij.nl